facebook
IMPRESSZUM
A Pesti nő blog ötlete Bach Máté fotográfus fejéből pattant ki 2012 áprilisában. 2015 tavaszától egy időre elfogytak az interjúk, de decembertől megújult csapattal visszatért A pesti nő blog. Az interjúkat 2016 júliusától Izsó Zita készíti. Az oldal képanyagáért természetesen továbbra is a blog lelke, Máté felel.
 
Bach Máté szociális munka szakon szerzett diplomát, de ezzel párhuzamosan fotózást is tanult Magyarországon és Dániában. Élt Dél-Magyarországon egy beás cigány közösségben, de járt Szarajevóban és Gucán is. Fotóriporterként dolgozott a Prae.hu-nál, a Helyi Témánál és a Napi Gazdaságnál. 2012 óta a Vagány Históriák elnevezésű, kortárs költőket bemutató képsorozat fotósa.
 
Izsó Zita 
Gérecz Attila-díjas költő, műfordító. Első verseskötete 2011-ben jelent meg (Tengerlakó, FISZ). 2013-ban Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíjat, 2015-ben Babits Mihály műfordító ösztöndíjat, 2016-ban NKA alkotói támogatást kapott. Második kötete 2014 őszén jelent meg Színről színre címmel a PRAE-Palimpszeszt kiadó gondozásában. Jelenleg a FISZ világirodalmi sorozatának szerkesztője, továbbá Ayhan Gökhannal közösen szerkeszti az Üveghegy című gyerekirodalmi oldalt (uveghegy.com) és az Átjáró kulturális és közéleti blogot (ayhanizso.blogspot.com). Zita testvérével, Izsó Nórával több színdarabot is írt, amikkel megnyerték többek között a Magyar Rádió (2005) és az egri Gárdonyi Színház pályázatait.

A Pesti Nő  blog központi e-mail címe: pestbudam@gmail.com