facebook
 
2014. június 05.

Név: Csernitzky Adrienn
Fogalkozás: turkálós
Bővebben: A pesti nő
A fotózás helyszíne: Irányi utca
 
”Mert ördög és angyal ő”
Egy pesti nő nem is pesti nő, ha nincs legalább egy kedvenc turkálója. A turkálás életérzés, meditáció, garantált a sikerélmény és még a pénztárcánkat sem horpasztja be. Épp ezért nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen a tulajdonosa annak a különleges hangulatú turkálónak, amelynek a neve a blogunkéval azonos.
Honnan jönnek a ruhák?
A ruhák többsége Angliából, Belgiumból és Németországból jön. Az a célom, hogy ezekkel a ruhákkal kiszolgáljam a pesti nők igényeit úgy, hogy ne a pénztől függjön a jó megjelenés, hanem mindenki különleges ruhatárat tudjon összeállítani használt és új ruhákból. Igazából én magam is szeretem ezt a két dolgot vegyíteni a stílusomban, mert ettől lesz egy megjelenés különleges. Egy érdekes kendővel, különleges kiegészítővel vagy egy nem szokványos kis zakóval akár egy átlagos megjelenést is meg lehet fűszerezni. Ha az ember becsukja a szemét, és azt mondom, párizsi nő, akkor megjelenik a szemünk előtt egy magas titokzatos női alak, vagy ha azt mondom, hogy olasz vagy spanyol nő, akkor is mindenki látja maga előtt azt a típust, amelyet ezek a nők képviselnek. Jó lenne, ha a pesti nő is ugyanilyen ikonikus figura volna.

Ez valóban így van, vagy csak most van kialakulóban?
Sok ismerősöm dolgozik a szépség- és designiparban, a többségük férfi. Sokszor van úgy, hogy beülünk egy kávézóba, nézegetjük a körülöttünk lévőket, ők meg csak fogják a fejüket, hogy Istenem, itt az emberek miért nem tudnak öltözködni?!

És miért nem?
Egyszerűen túl sokfelé kell megfelelni. Ezt tapasztalatból tudom, mivel a vásárlóim többsége mindig itt hagy egy-egy történetet az életéből. A célom az, hogy ha ide bejönnek a vásárlók, akkor mindig jó érzéssel menjenek el. Ezért például én mindig próbálok nekik segíteni a döntésben, és mindig őszintén megmondom, hogy mi áll jól nekik, mert a többségük egyszerűen nem tudja, hogy mi áll jól nekik, mi illik a személyiségükhöz. Nagyon-nagyon sok nőnek torz az énképe, pedig nincs olyan, hogy túl nagy a mellem vagy túl keskeny a csípőm, egyszerűen csak nem tudunk bánni az adottságainkkal. Az esetek kilencven százalékában, azért nem létezik az a híres pesti nő, amit Halász Rudolf is megénekelt, mert egyszerűen túl nagy a nyomás, túl sok helyen kell megfelelni, ezért torzul az énképünk, és ezért nincs olyan kisugárzásunk sem sokszor. Pesti nőnek lenni egy baromi erős nyomást jelent. Meg kell felelni a munkahelyen, a  párkapcsolatban, de emellett sportolni is kell, hogy jó legyen az alakod, és hobbit is választanod kell, hogy érdekes legyél, legyél anya, plusz meg kell valósítanod önmagad, és persze mindenekfölött legyél mindig csinos és vonzó. Azért is gondoltam, hogy létrehozom ezt a helyet, hogy legyen egy olyan hely a nők számára, ahol bűntudat nélkül, némi segítséggel, kevés pénzből csinosak lehetnek. Sokaknak nincs energiájuk, hogy kitalálják, hogy mit vegyenek fel másnap. Azért is törekszem a személyes viszony kialakítására, mert így a vásárlóm személyiségéhez igazodva könnyebben tudok neki ruhákat ajánlani. Idővel szeretném létrehozni a saját ruhamárkámat is. Van fölöttem ugyanis egy emelet, és oda tervezek egy exkluzívabb kiállítóteret, ahol szeretnék a saját márkámnak, illetve fiatal divattervezők ruháinak teret adni. Nagyon szeretem például Abodi Dóra ruháit,  Sándor Lakatosnak pedig férfiruháitól dobtam egy hátast.
 
Milyen lenne a te márkád?
Nagyon szeretem a klasszikus nőies stílus, de nagyon közel áll hozzám a vintage és romantikus hangulat is. Ugyanakkor olykor szeretem a vad, exkluzív és a pop-art stílust is. Sok selymet, csipkét és lenvásznat használnék, könnyű, légies, de praktikus anyagokat.

Milyen lesz a jövő pesti nője? Te milyennek szeretnéd látni?
A jövő pesti nője reményeim szerint boldogabb, magabiztosabb lesz. Egy nagyon kedves amerikában élő barátnőm mondta nekem, hogy Drágám az a nő, aki Budapesten boldogul, az Amerikában már sztár lenne. Ha tudatosan elégedett lenne az ember azzal ami van, még akkor is, ha többre vágyik, már sokkal könnyebbé tenné a saját életét. Apró öröm, ha előre engednek a sorban, ha jó áron jutunk egy felsőhöz vagy ha üdvözlőlapot küldenek a butiknak Hollandiából. Ha ezeket megéljük, közvetítjük, nem csak a saját napunkat tesszük vidámmá, hanem a közegünkét is. Könnyű úgy prédikálnom, hogy én azzal foglalkozom, amit szeretek, mert így nekem minden nap van egy nyomós okom a mosolyra. A pesti nőnek meglátásom szerint egyetlen dologban kell fejlődnie, jobban kell szeretnie magát!