facebook
 
2014. január 30.

Név: Hornung Barbara

Foglalkozás: HR-es

A fotózás helyszíne: Szent István Bazilika

Szex és Budapest

A pesti nő sok esetben a pesti férfi függvényében értelmezhető. Barbarával, aki a kemény hétköznapok után igazi nagyvárosi hipszterként lazít hétvégénként, végre arról is beszélgettünk, hogy mi a helyzet a másik oldalon, milyen a pesti férfi, és hogy mi lesz avval a szerelemmel?

Péntek délután van, te munkából jössz. Hogy lazítasz hétvégenként?

Én szeretem a sznob, elit, belvárosi helyeket. Szeretem a trendi, újonnan megnyílt éjszakai klubbokat, ahol teljesen más közönség jelenik meg, egy teljesen más álarcot felvéve, mint amilyen a hétköznapokban. De ha olyan kedvem van, akkor felpattanok a kis biciklimre, és berobogok a város közepébe, hogy  romkocsmázzunk. Nekem már nem az a célom egy-egy ilyen éjszakai szórakozás alatt, hogy rommá táncoljam magam, hanem azért megyek el például egy borbisztóba, mert jó körülmények között, dizájnos környezetben, jó borokat és finom ételeket akarok fogyasztani. Nekem már nem az a fontos, ami egy 18-19 évesnek, aki inkább azt nézi meg, hogy mennyi egy korsó sör vagy egy Unicum ára. Lehet, hogy nem hajnali négyig bulizok, de tíz és kettő között minőségi szórakozást szeretnék magamnak hétvégén. Egy-egy ilyen összejövetel nem arról szól, hogy jól teletömöm magam, hanem az étel a gasztroértéke miatt igazán fontos számomra. Közben beszélgetek a barátnőimmel, vagy van úgy hogy nem is beszélgetünk, hanem csak figyeljük az embereket, mozizunk, hogy milyen elképesztő egyéniségek, arcok jelennek meg ezeken a helyeken. Beülünk, megkóstolunk valami finomat, elcsipegetünk, megkóstolunk egy jó chardonnay-t, utána egy jó rozét, aztán zárunk egy jó vörösborral, kellemeset csevegünk, közben jönnek-mennek az emberek és lehet ismerkedni…

Lehet?

Nehéz, de lehet. Nehéz, mert a magyar férfiak nem nyitottak, viszont megvan a nagyon markáns elképzelésük az ideális nőről.

És milyen szerintük az ideális nő?

A trendi fiúknak az ideális nő a trendi lány, aki menő helyen dolgozik, viszonylag jólszituált, félig-meddig egzisztenciával is rendelkezik, jó megjelenésű, mutatós, de ugyanokkor nem nagyszájú, kicsit olyan álszent. Az átlag férfi pedig csak szeretne egy rendes lányt, akivel értékesen el tudja tölteni az idejét. El tud menni vele sétálni, múzeumba, kirándulni, Balatonra, sátorozni, biciklizni. Olyan lányt akar, aki nem szponzort keres magának, tehát nem az anyagiak a fontosak neki, hanem az értékek, a lelki egyensúly. Szerintem mindkét férfitípus ugyanazokba a csapdákba esik: nem keresnek kitartóan, nagyon hamar elmenekülnek a problémák elől, a konfliktusokat nem mindig vállalják fel, megkeseredettek, bátortalanok, nem mernek odamenni lányokhoz. Ezek után nem csoda hogyha jön Antonio, a nyitott spanyol, olasz vagy portugál fiúk, akik meg odamennek a bárpulthoz és megszólítják a nőket. Erre a lányok többsége ugrik, bár ez egy komoly, érett nőnek már kevés.

Volt külföldi fiúd?

Volt, de tudod, amikor letelik a nagy szerelem, és már ott tart a kapcsolat, hogy összeköltöztök, már a hétköznapokban mindig együtt vagytok, akkor nagyon fontos az, hogy az érzelmeidet ugyanúgy ki tudd fejezni, mintha egy magyar anyanyelvűvel, a saját véreddel beszélgetnél. Fontos, hogy értse azt is, amikor azt mondom, hogy Tapsi Hapsi vagy túró rudi.

Szerinted annak ellenére, hogy ilyen intenzív éjszakai élet van Budapesten, nem magányosak mégis az emberek?

Dehogynem, csak ezt nem merjük bevallani. Sokszor én is érzem magam magányosnak. Minél tapasztaltabb, érettebb és tájékozottabb vagy, minél jobban megismered a mélységeket és a magasságokat, annál magányosabb vagy. Ha a tapasztalat már olyan szintet elért, hogy unalmassá válik a megszokott. Ugyanúgy önmagaddal is meg kell küzdened a burnout ellen.  Ez van mindenkiben, pláne a pesti nőkben.

Miért?

Hajtjuk a karriert, a pénzt? És miért is? Azért, hogy aztán a IX. kerületből átköltözhessek a II. kerületbe? Vagy pedig azért, hogy vehessek egy huszadik csizmát, amit interneten rendelek meg, mert már nincs időm megvásárolni? Ilyen nő persze nem szeretnék lenni, és szerencsére nem is vagyok, de jó pár példát látok erre magam körül. Pótcselekvések jellemzik sokszor a pesti nőt, zabálja a csokoládét, egyfolytában sportol, bezárkózik vagy épp belemenekül egy rossz párkapcsolatba. 

Ezek között a szélsőségek között van esély a boldogságra?

Akkor lehetsz boldog, ha önmagaddal elégedett vagy. Budapest pedig minden lehetőséged megad ahhoz, hogy felépítsd magad, mert egy nagyon élhető város. Nem vagyunk túl sokan, de nem is vagyunk kevesen. Egy világvárosban élünk, ahol kultúrában és lehetőségekben nincs hiány. Itt minden nap találsz valami újat.